måndag 7 december 2009

Är vi gjorda för kaos ?


Är vi gjorda för kaos/domedagen?

-Ja, jag börjar tro det. Varför mår vi annars så dåligt när inget ont händer ? För även i våra lyckligaste stunder, då vi njuter av livets goda, som exempelvis ;underbara människor ikring oss, våra fantastiska barn,
vår älskade partner eller våra fina föräldrar eller då vi har mat på bordet, kan köpa det man behöver och njuter av upplevelserna på resan mm. Även då i dessa stunder av eufori behöver vi strax efter det mörka, det sjuka, de fasansfulla.

Vi laddar inför skräckfilmen i kväll, gråter en skvätt när hjälten dör på slutet. Kanske börjar vi tänka existentiellt , börjar tänka på döden eller leker med tanken att man helt plötsligt sätter kniven i knät på bordsgrannen för att han smaskar så förbannat , när han äter. Varför lockas vi annars att leta upp de smaskigaste rubrikerna i tidningen med ond, bråd död just då när livet är som godast?

Är det för att rusta oss för domedagen/ kaoset NÄR det kommer? För i alla tider har det kommit någon gång. Ingen vet när som sagt men rusta oss mentalt kan vi alltid göra. Både för de små katastroferna som de stora. Som om vi är gjorda för att fly eller fäkta. Inte sitta i godan ro förlänge inte..för snart så händer det och då måste jag vara beredd!

Bild: Domedagen” målad av Jean Leon Gerome (1824 – 1904 ).
OBS. Kolla in grisen på vågen, Visste den här killen något om svininfluensan? *ler*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar